Başhekimin intiharına neden olduğu iddia edilen müfettişe hapis cezası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 18:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Mutlu YUCA-Koray YILMAZDEMİR

BOLU'da, 3,5 yıl önce Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Turgay'ın müfettişlerin hastanede yaptığı denetim sırasında bunalıma girerek intihar etmesi ardından, intiharından sorumlu tutulan müfettiş hakkında açılan dava sonuçlandı. Müfettiş Mutlu G, 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Hakaret' suçlarından toplam 22 ay 2 gün hapis cezasına çarptırıldı.

3,5 yıl önce Sağlık Bakanlığı usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak Bolu'nun Karacasu Beldesi'ndeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde denetlemelerde bulunmak üzere müfettiş görevlendirdi. Müfettiş Mutlu G'nin hastanede sürdürdüğü denetimler sırasında hastanenin başhekimi Dr. Sedat Turgay, bunalıma girerek 30 Temmuz 2007'de özel muayenehanesinde başına dayadığı pompalı tüfeği ateşleyerek intihar etti. Dr. Sedat Turgay'a personelin önünde "Lan başhekim gel buraya" gibi hitaplarda bulunduğu ve intiharından sorumlu olduğu iddia edilen Sağlık Bakanlığı müfettişi Mutlu G, hakkında 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Hakaret' suçundan dava açıldı. Mutlu G'nin, 3-12 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

HAKİMİN İFADELERİ ÖRNEK VERİLDİ

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Mutlu G ile Dr. Sedat Turgay'ın ailesinin avukatları, Sedat Turgay'ın eşi Hatice Turgay ile oğlu Emre Turgay, hastanede o dönemde çalışan doktorlar ve yakınları hazır bulundu. Duruşmada Mutlu G'nin avukatları Canbey Avşar ile Özkan Şahin 6 sayfalık savunma yaptı. Mutlu G'nin Sedat Turgay'a hakaratlerde bulunmadığını iddia eden avukat Canbey Avşar, eski mahkeme başkanından örnekler vererek, "Yargılama aşamasında mahkeme başkanı da sanığa altı kez 'Kalk Mutlu', 4 kez 'Bana bak' gibi sözler söylemiş. Aynı şekilde mübaşire de bir takım ifadeler kullanmış. Seyircilere de 'Kesin sesinizi yoksa salonu boşaltırım' şeklinde sert ifadeler kullanmıştır. Ancak bunların hiçbirisi hakaret teşkil etmediği gibi, müvekkilin de aynı mahiyetteki beyanı da hakaret teşkil etmez. Müfettişlik mesleği soğuk bir meslek olup müfettişin kendisi dahil insanları tedirgin edebilir. Ancak esasında tedirginlik yaratan müfettişin yaptığı iş sonucu tespit ettiği yolsuzluktur" dedi.

Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından mahkeme, müfettiş Mutlu G'nii "Hakaret" suçundan 11 ay 20 gün, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan da 10 ay 12 gün olmak üzere toplam 22 ay 2 gün hapis cezasıyla cezalandırdı. Mahkeme heyeti cezanın ertelenmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber